Team Huisartsenpraktijk Kieldiep – Huisartsenpraktijk Kieldiep – Hoogezand
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Kieldiep
Erasmusweg 151 9602 AD
Hoogezand

Team Huisartsenpraktijk Kieldiep

Team

De huisartsenzorg is de afgelopen jaren aan veel veranderingen onderhevig geweest. Er worden taken vanuit de tweede lijn overgenomen (Substitutie van zorg) en de taken worden uitgebreid. De huisarts kan dat niet meer alleen en daarom worden er veel taken overgenomen door de huisartsondersteuners.

Assistenten De assistenten zijn de spin in het web van de praktijk. Zij organiseren en plannen alle zorg voor u. Zij beoordelen samen met u welke zorg u nodig heeft, op welke plek en hoe, dit wordt triage genoemd. Dit is ook een reden waarom de assistente vraagt wat u wilt bespreken, opdat zij u op de beste manier kan helpen. Dit kan zijn door u te adviseren, of een afspraak in te plannen op een van de spreekuren, al dan niet die van de dokter.

Ook is de doktersassistente zeer bedreven in het meten van bloeddrukken, urines beoordelen, injecties zetten, uitstrijkjes maken, oren en wonden beoordelen.  Zij heeft dan ook een eigen spreekuur, waarop deze handelingen worden uitgevoerd.

Onze assistenten zijn: Alida, Jeanet, Linda, Sabrina, Soetina en Vera.  Sheila is onze invalassistente.

 

Praktijkondersteuner Somatiek (POH-S) Mevrouw A. Boertje-Blink en mevrouw Y. Loois.  De POH-S, neemt de geprotocolleerde zorg over van de huisarts. Hierbij kunt u denken aan begeleiding in instellen van bloeddrukken en suikerpatiënten. Ook het te hoge cholesterol is iets wat u met haar kan bespreken en zij kan behandelen. Boezemfibrilleren is ook een ziekte die wordt begeleid door de POH-S. In de toekomst komen daar waarschijnlijk nog longaandoeningen bij, zoals COPD en Astma.

 

 

 

Alitha in gesprek met een patiënt.

 

Praktijkondersteuner Geestelijke gezondheid (POH-GGZ) Peter Plas, begeleidt volwassenen, vanaf 18 jaar, bij spanningen, slaapproblemen, somberheid en andere geestelijke problemen waar u tegen aan kunt lopen tijdens het leven. De zorg wordt vergoed door de verzekering.

Peter Plas

 

Praktijkmanager: De praktijkmanager helpt de praktijkhouder (Monique) om het bedrijf en de processen gaande te houden, te controleren en bij te sturen waar nodig.

Huisartsen:

De taak van de huisarts is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zij coördineert de zorgprocessen rondom de patiënt, hierbij ondersteunt door alle bovenstaande medewerkers.

Gineke de Jager en Margreet Westerman

Marijke Visser
Monique Dorgelo-Kleijer

 

U bent van harte welkom in onze praktijk, wij zullen ons best doen om u zo goed als mogelijk te helpen bij de medische vragen die u heeft.